Известие

Collapse
No announcement yet.

малко помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• малко помощ

Здравеите колеги на скоро си взех 156 1.6 120кс 98г.
    Имам два проблема които исках да ги споделя с вас дали сте ги имали,1-во индикаторът за аербег ми свети постоянно,2-ро индикаторът за ръчната и тои ми свети постоянно.А и ощте един проблем не работи километражът,обворих го но не му разбирам надявах се да е нещо видимо но уви,а на сервиз ще ходим с нея след 2 седмици защото нямам време и финанси сега.
    Ако някои е имал същите проблеми да сподели ще сам мн благодарен а и не искам да се разделям с нея това е любимата ми марка от дете.

Най добре я закарай на диагностика, а ко не ти работи и ти искат доста пари за ремонт взимай 2-ра ръка и си свиркай.

ПП. Добре дощъл в клуба. Дай някой снимка да я видим късметлийката.
    Alfa 156, 2.0 TS
    VW Vento 1.8- Бившата
    Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Първоначално публикувано от georgi.nikolaev Покажи съобщение
      Здравеите колеги на скоро си взех 156 1.6 120кс 98г.
      Имам два проблема които исках да ги споделя с вас дали сте ги имали,1-во индикаторът за аербег ми свети постоянно,2-ро индикаторът за ръчната и тои ми свети постоянно.А и ощте един проблем не работи километражът,обворих го но не му разбирам надявах се да е нещо видимо но уви,а на сервиз ще ходим с нея след 2 седмици защото нямам време и финанси сега.
      Ако някои е имал същите проблеми да сподели ще сам мн благодарен а и не искам да се разделям с нея това е любимата ми марка от дете.
      Здравей колега,

1. За възглавницата може да се свържете на диагностика да видите коя е проблемната. Буксите се намират под съответната седалка - почистване и контактен спрей ще го оправят. Трябва ти компютър да изчистиш грешката.

2. За ръчната - или механизма на самата ръчна не е наред или спирачната течност (намаляло ниво, вдигнало се ниво). По спомен лапмата беше една за двете (може и да бъркам).

3. Километража е през АБС-а. Пак на диагностиката може да видиш дали някой датчик не прави проблеми - може да минеш с почистване, може да се наложи и смяна (има ги втора ръка).
      Subaru Legacy 3.0R
      Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
      sigpic

Comment

лклк

БЛАГОДАРЯ ЗА ПОМОЩА МН НО ЩЕ ХОДИМ ДРУГАТА СЕДМИЦА НА ДОКТОР ДА МЕ ЗАРАДВА

Колега, моля изключвай си CAPS LOCK, писането с главни букви се приема за ВИКАНЕ.
        Last edited by tonov; d.m.y г., 21:44.

Comment

Първоначално публикувано от Lyubo Покажи съобщение
          Най добре я закарай на диагностика, а ко не ти работи и ти искат доста пари за ремонт взимай 2-ра ръка и си свиркай.

ПП. Добре дощъл в клуба. Дай някой снимка да я видим късметлийката.
          ЕТО ТОВА Е

---------- Post added at 21:47 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

БЛАГОДАРЯ ЗА ПОМОЩА МН НО ЩЕ ХОДИМ ДРУГАТА СЕДМИЦА НА ДОКТОР ДА МЕ ЗАРАДВА

Колега, моля изключвай си CAPS LOCK, писането с главни букви се приема за ВИКАНЕ.

извинете не знаех за това

Comment

Нов внос от Шумен
            Както те посъветваха колегите, първо цъкни една диагностика за да видиш кое и защо свети, ако си от Варна се свържи с Иво (пининфарина) коректен е и ще ти свърши работа, ако ти се идва до Добрич също ще ти намерим читав майстор и пак ще останеш доволен.
            Относно еърбега, често срещан проблем е буксите, ако пипаш там задължително без акумулатор и без да мериш с мултицет възглавниците. Също може и дефектирала централа.
            Относно лампата за ръчната, светва при износени накладки, при липса на спирачно масло в казанчето, при проблем с абс-а (невинаги но тогава свети и лампата на абс). Възможно е и централата на абс да е проблемна, тя взима сигнал от предните датчици и казва на скоростомера какво да покаже.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
              Нов внос от Шумен
              Както те посъветваха колегите, първо цъкни една диагностика за да видиш кое и защо свети, ако си от Варна се свържи с Иво (пининфарина) коректен е и ще ти свърши работа, ако ти се идва до Добрич също ще ти намерим читав майстор и пак ще останеш доволен.
              Относно еърбега, често срещан проблем е буксите, ако пипаш там задължително без акумулатор и без да мериш с мултицет възглавниците. Също може и дефектирала централа.
              Относно лампата за ръчната, светва при износени накладки, при липса на спирачно масло в казанчето, при проблем с абс-а (невинаги но тогава свети и лампата на абс). Възможно е и централата на абс да е проблемна, тя взима сигнал от предните датчици и казва на скоростомера какво да покаже.

здр благодаря за инфото много,ще послушам съветът ти щте опитам да се свържа с ИВО,ами наклатките са ми сравнително нови,имам спирачна течност даже повече от колкото трябва,а и АБС не свети.

Comment

здр благодаря за инфото много,ще послушам съветът ти щте опитам да се свържа с ИВО,ами наклатките са ми сравнително нови,имам спирачна течност даже повече от колкото трябва,а и АБС не свети.
                Той ABS-ът може да не свети, но това не е гаранция, че работи. Диагностика му е майката.
                Иначе е хубавица.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Той ABS-ът може да не свети, но това не е гаранция, че работи. Диагностика му е майката.
                  Иначе е хубавица.
                  дано да не е абс че сигурно е маса пари

Comment

дано да не е абс че сигурно е маса пари
                    Дори и да е той(което искрено се надявам да не е), втора ръка се намира за 50 - 60лв.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Не се стряскай толкова, втора ръка има всичко на приемливи цени.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                      X